fredag 13. november 2009

Kristenfolket

Kristenfolket.no er nå full gang med å rekruttere medlemmer og bygge organisasjon. Organisasjonens leder Bjarte Ystebø, grunner den nye vendingen slik i Vårt Land 13. november: "Det har hittil ikke eksistert noen interesseorganisasjon for den kristne grasrota i feltet under kristenledere og partier. Vi vil bygge nettverk for å påvirke partier og aktiviserer reaksjoner når kristne verdier er truet."

KrF stiller seg svært skeptisk til den nye utviklingen. I samme artikkel uttaler Dagrunn Eriksen: "Det er flott med engasjement, men Ystebø bør nå vurdere sine mange hatter. Han opptrer på så mange felt at rollen hans blir utydelig".

Ystebø viser til lignende organisasjoner i Norge, blant annet Menneskeverd og Nei til EU. Men her finner man en stor forskjell, for disse organisasjonene jobber for én spesiell sak. Menneskeverd jobber imot abort og Nei til Eu jobber imot norsk EU-medlemskap. Krsitenfolket derimot, har et mye bredere mål, nemlig å fremme kristne verdier. Dette forutsetter at medlemmene innad i denne organisasjonen er enige om hva disse kristne verdiene er, og hvordan de bør frontes. Hvis ikke, vil Kristenfolket få de samme utfordringene som KrF og samtlige andre partier, noe som er svært sannsynlig.

Jeg henger meg på KrFs skepsis. Hva syns du?

2 kommentarer:

  1. Kristenfolket er ødeleggende både for KrF, KrFU og andre seriøse kristne organisasjoner. Men ikke minst er Kristenfolket ødeleggende for folks mulighet til å tro på Jesus. Nestekjærlighet, solidaritet og hjertevarme bør kjennetegne kristne - ikke homofobi, mørkemenn og fordømmelse.

    SvarSlett