tirsdag 15. desember 2009

Dårlig forbilde

Jens Stoltenberg velger å ta privatfly til klimakonferansen i Købenavn, framfor en av de 17 avgangene med rutefly. Som den ekte APer han er, står statsministeren vår fram som et svært dårlig forbilde ved å velge det minst miljøvennlige alternativet han kan finne. At Stoltenberg skal spare litt tid og få arbeidsro underveis, skal visstnok være begrunnelsen for at han velger å leie et privatfly. Både fra USA og andre mye lengre destinasjoner velger statslederne derimot å ta rutefly.

Om ikke Stoltenberg selv syns han burde ta litt mer hensyn til miljøet og være et godt forbilde, burde han i hvert fall tenkt litt mer strategisk. Tror ikke akkurat denne saken kommer til å styrke verken APs eller hans egen troverdigheten som politiker.

Må si meg enig i Frps miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsens utsagn: Jens Stoltenberg fremstår som en hykler.

14 kommentarer:

  1. Det er da ingen som har politikere som forbilde.

    Er de ikke evneveike, stort sett.

    SvarSlett
  2. Enig med deg, Marit! Stoltenberg fremstår som håpløs.

    SvarSlett
  3. Anonym: Du har nok rett i at Jens Stoltenberg ikke er noe godt forbilde uansett, men han går foran som et dårlig eksempel.

    SvarSlett
  4. Forstår ikke helt hva Jer 46,10 har med denne saken og gjøre.
    Men derimot skal vi ikke kimse av Stoltenberg:

    Rom. 13:1f,4
    ... Det finnes ingen myndigheter som ikke er ifra Gud, og de som er ved makten er innsatt av Gud. Den som setter seg opp mot myndighetene, motsetter seg derfor Guds ordning, og skal følgelig få sin dom.. Styresmakten er Guds tjener, og handler til ditt beste.

    SvarSlett
  5. Anonym over: Det skjønner ikke jeg heller. Er helt enig med at vi skal respektere myndighetene og at det er viktig. Men du mener vel ikke at alle myndigheter gjør det som er rett? For vil ikke si verken kommunismen, nazismen eller diktatur er myndigheter fra Gud. Det er ikke alle myndigheter som skjønner hva som er det beste for innbyggerne.

    Så når norske myndigheter gir lovelig grunnlag for å drepe fostre, gir jeg meg den rett til å si meg kraftig uenig og kjempe for å redde liv.

    SvarSlett
  6. Om det er nazisme, diktatur eller foster drap spiller ingen rolle.
    Det som er viktig jo og følge Guds ord, og om han sier at det er styresmaktene som er Guds tjener, og handler til vårt beste. Så må vi som gode kristne bare akseptere det, og ikke drive og tolke/omskrive hans ord slik dem passer bedre med vårt personlige syn og samfunnet ellers.
    Hva er egentlig igjen av den opprinnelige kristendommen med tanke på all omskriving og vranglære som har vært praktisert igjennom tidene, og vet vi hva vi tror på lengre? En Gud skapt i mennesket's øye?
    Skulle nesten ønske vi kunne være litt mere som Islam, da dem er svært flinke til og holde fast i det som er den egentlige religionen deres.
    Om det skal forsette slik det gjør nå, kan alle og enhver skrive bibler og kalle seg Gud

    SvarSlett
  7. Har svart deg på et tidligere innlegg, Anonym Jeremia...

    SvarSlett
  8. Du holder ikke Guds ord hvis du for eksempel dreper eller stjeler, uansett om myndighetene tillater det eller ikke. Vi skal følge myndighetene så lenge det kan forenes med Guds ord. Gud er overordnet alle andre makter, og å følge hans bud er det beste for alle mennesker.

    SvarSlett
  9. Gud oppfordrer jo til både steining, dreping , utslette folkeslag, slå i hel kvinner og spebarn osv osv i svært mange steder i bibelen.
    Syns du skal lese bibelen slik den er og godta Guds ord uten og tolke dem slik dem passer ditt syn.
    Om du trenger og forandre Guds ord, har jo du laget deg din egen Gud som passer i dine øyne, er du da en god kristen?


    Esek 09,05
    5 Og til de andre sa han mens jeg hørte på: «Gå igjennom byen etter mannen og hogg ned for fote! Vis ingen medlidenhet eller skånsel. 6 Gamle og unge menn, unge piker, kvinner og barn skal dere slå i hjel og utrydde.

    SvarSlett
  10. Da sa han til dem: «Så gi keiseren hva keiserens er, og Gud hva Guds er.»
    Matt 22,21

    SvarSlett
  11. En som trenger og forandre og tilpasse Guds ord er ingen kristen!

    SvarSlett
  12. Bibelen MÅ tolkes som en HELHET. Den er skrevet i en annen tid og i en annen kultur. Det skjedde også noe relevant i påsken: Jesus døde for alle syndene våre og for eksempel ofring for syndenes forlatelse gjelder ikke lenger. Jeg respekterer imidlertid ditt syn på Bibelen og håper du respekterer mitt. Dette innelegget var forresten ikke ment som et religionsinnlegg, men som kritisering av Jens Stoltenbergs dårlige valg av transportmiddel til klimakonferansen.

    SvarSlett
  13. Enkle kvinne, hvordan er det mulig og tolke hele Bibelen som en helhet, og forsatt kunne tro på dette og kalle fantasi guden din for god?

    1Tim 2,11-15

    "En kvinne skal ta imot læren i taushet; hun skal underordne seg. Jeg tillater ikke en kvinne å opptre som lærer, heller ikke å være herre over mannen; hun skal være stille. For Adam ble skapt først og så Eva. Og Adam ble ikke forført, men kvinnen lot seg forføre og brøt budet. Men hun skal bli frelst, igjennom sin barnefødsel, så sant hun holder fast ved tro, kjærlighet og helliggjørelse og lever som det sømmer seg."

    Respekter ordene eller finn deg en annen tro, hvis ikke fremstår du som en en hykler.

    SvarSlett
  14. Anonym, meiner du rett og slett at kvinner skal underordna seg alt og skal tia i alle samanhenger? Er det eit slikt samfunn du ynskjer, eit samfunn som flytter oss alle mange hundreår tilbake i tid? Tida har endra seg sidan Bibelen vart skriven, det tydar ikkje at innhaldet har mindre betydning for oss - for bodskapen er den same, men som Marit peikar på ovanfor er Bibelen skriven i ei heilt anna tid og ein anna kultur. Noko me lyt tolka den ut ifrå, for du kan vel ikkkje vera veldig usamd i at mykje har endra seg på desse åra?
    Eg er sjølv ein flittig Bibel-lesar og prøver å leva livet mitt slik Jesus levde, det er ikkje lett, men eg trur at så lenge ein trur på Jesus som Gud sin son, og at han døydde på krossen for oss, så er detdet viktigaste me kan gjera.

    SvarSlett