søndag 13. desember 2009

Ta ansvar

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet sendte ut forespørsler til over 300 norske kommuner om å ta imot asylbarn. Fristen på svar var 30. novmber, men bare et tjuetalls kommuner hadde da svart, og enda færre svarte ja. Hvem skal så ta vare på de rundt 2000 barna?

Som et av verdens rikeste land og verdens beste land å bo i, har vi et ansvar for disse barna. Som medmennesker har vi et ansvar. Vi må ta vare på disse uskyldige menneskene som så sårt trenger vår hjelp. Norske kommuner må få opp farten og innse at det ikke nytter hvis alle fraskriver seg ansvaret. Et minstekrav er at de svarer på forespørselen, slik at de ikke forsinker hele prosessen og IMDi kan fortsette å planlegge. Hjelpeløse barn burde stå på toppen av prioriteringslisten til enhver kommune, og de burde få den hjelpen og støtten de trenger. Det handler om menneskeverd, det handler om nestekjærlighet, og det handler om ansvar for våre medmennesker.

18 kommentarer:

  1. For et naivt tull...

    SvarSlett
  2. Er det naivt å mene at vi har et ansvar for våre medmennesker? Er det naivt å mene at vi burde hjelpe BARN som er helt alene i et fremmed land? Er det naivt å vise nestekjærlighet?

    I så fall er jeg naiv.

    SvarSlett
  3. Norge har ikke et ansvar for mennesker fra andre land på denne planeten. Hvordan kommer idioter som deg frem til en slik konklusjon?

    Kanskje Norges folkevalgte skulle følge befolkningens ønsker ??? Det er neppe å ta o mote flere asylsøkere! Vi har mer enn nok som må følges opp! Før Norge tar i mot flere får sørge for at de som allerede er kommet hit blir integrert i Norges kultur og væremåte!

    Vi har mer enn nok av forsømte grupperinger i det Norske samfunn som kunne trengt din støtte!

    SvarSlett
  4. Eller kanskje vi alle burde stemt FrP, så hadde de ikke turt å komme hit. Seriøst: Det har ikke falt deg inn at noen av disse barnene, eller mange av dem, er lykkejegere, eller lykkejegere på vegne av familien sin? Eller at kommunene kan markere misnøye med innvandringspolitikken ved å si nei eller la være å svare (noe som de er i sin fulle rett til ifølge norsk lov)?

    SvarSlett
  5. Hjelpesløse barn? Primært snakker vi om 16-17 år gamle gutter som tydeligvis er ressurssterke nok til å komme seg til Gardermoen. For øvrig er det kommunene som får belastningen med tolker, legetilsyn, saksbehandling, barnevern, bolig, integrering, skoleplass, politiressurser osv. Staten sender med litt penger de først par-tre årene, deretter må kommunene betale alt selv. Skjønner godt at de sier nei!

    SvarSlett
  6. Finn fram et atlas og finn landene Russland og Jemen. Russland er enormt.

    Jemen er et knøttlite arabisk og muslimsk land, knapt mulig å finne på et kart, bruk forstørrelsesglass så finner du det kanskje nederst i Rødehavet.

    I 1950 hadde Russland 140 millioner innbyggere, Jemen hadde 2 millioner. I dag har Russland 145 millioner innbyggere, Jemen har 28 millioner. Om bare 50 år,
    i 2060, vuil Jemen og Russland ha like mange innbyggere, 90 millioner hver.

    Russland er enormt. Jemen er knøttlite, lutfattig, og har ingen infrastruktur til å fø en befolkning på 90 millioner, unge, rasende lutfattige arabiske
    muslimer.

    Jeg vedder hele min formue i 2060 på at hele Jemens kommende befolkningsbombe kommer til å ende opp i Norge og Europa som asylsøkere og familiegjenforente,
    noen som tør å vedde imot?

    Og det var bare knøttlille Jemen, det finnes 20-30 tilsvarende land rett sør for Europa med en eksploderende befolkning, for det meste arabiske bebodd av hardcore-muslimer.

    Straks setter disse også kursen mot Europa i samme grad som somalierne gjør nå, av disse landene er det nemlig kun Somalia og tildels Eritrea, som ennå
    har startet på folkevandringen mot nord for mer Lebensraum, eller 'Drang nach Norden', som nazistene ville kalt slik geopolitikk som dagens
    asyl-folkevandrere bedriver.

    SvarSlett
  7. Willoch tok opp dette problemet allerede i 1988, og hans frykt for innvandringsproblemet den gangen har slått til.
    http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/09/09/511447.html

    I forhold til folketallet har Norge en enorm innvandring, 67 000 personer bare i 2008. Det tilsvarer Finnmark fylke.
    http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=41&tekstid=2330

    95% av innvandrerene har ikke høyere utdannelse, og over 90% av dem kommer uten papirer og fingeravtrykk. Med andre ord, dette er ikke personer som kommer for å bidra.

    Ikke-vestlige innvandrere, med Tamiler som er flott unntak, har så lav arbeidsdeltakelse at det spiser opp mer enn oljefondet bidrar med.
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1348280.ece

    Bare i 2008 brukte den rødgrønne regjeringer 9,2 milliarder på nye asylsøkere.
    http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=41&tekstid=2083

    Noen som husker hvor mye debatt det var for noen år siden da en vurdere "eldremilliarden"? Hvor mye debatt var det rundt asylmilliardene?

    Men en ting er at ikke-vestlig innvandring er en økonomisk katastrofe som mest sannsynlig på sikt vil knekke velferdsstaten.
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article902132.ece


    Et annet svært alvorlig problem er kulturen deres, spesielt Islam.

    Samtlige dvs. 100%. Ikke 99,9%, men 100%! Av ALLE overfallsvoldtekter i Oslo de TRE SISTE ÅRENE er begått av ikke-vestlige innvandrere.
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

    I dag begås 72,8% av voldtektene i Oslo av ikke-nordmenn. Ikke-nordmenn utgjør omtrent 20% av befolkningen i Oslo.
    http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/04/22/533336.html

    Samtidig er 40% av barna i Oslo ikke-nordmenn, og Mohammed er det vanligste navnet. Hvordan vil voldtektsstatistikken da se ut om 15 år?

    Kan norske kvinner gå trygt ute i Oslo om en generasjon? Hijab for norske jenter har av norske muslimer blitt foreslått som et tiltak som kan halvere antall voldtekter.

    Når vi ikke klarer å få 20% til å integrere seg, hvordan skal vi klare å integrere 40%? Rundt 2050 er nordmenn i mindretall. Hvordan skal denne minoriteten klare å integrere en majoritet?


    Jeg mener at den norske kulturen er bedre en alle andre kulturer i verden.

    Norge ligger på topp i nesten alle positive statistikker, og på bunn i nesten alle negative statistikker. Vår kultur er preget av velferdsstat, vitenskap, sekularitet, likestilling og jevn fordeling av godene i en ærlig og hardtarbeidende fredelig befolkning.

    Ser en på Somalia så kan en vri alle dise utsagnene 180 grader.

    Hvilken av disse to kulturene er best egnet til å gi verdens befolkning et godt liv?

    Hvilken kultur er det da en bør beskytte og sørge for overlever?

    Hundretusener fra verdens mest dysfunksjonelle kulturer har valgt å komme til Norge for å ta del i våre goder.

    Desverre har de det til felles med våre multikulturister at de ikke skjønner at disse godene ikke har kommet seg selv. Det er vår overlegne kultur som har produsert godene de ønsker å få ta del i. Oversvømmes 4 millioner nordmenns kultur av milliardene som vil inn, så dør gåsa som legger gulleggene.

    Det som er et fyrtårn og eksempel for resten av verden på hvordan man får til et godt samfunnn, kan druknes på ett år av Pakistans 160 millioner.

    For å gni inn hvor få vi nordmenn er: Det er flere jøder i New York enn det finnes nordmenn i verden. Vi er ikke flere enn at vi bare ville ha vært en kuriositet om vi alle flyttet til Karachi med sine 18 millioner.

    SvarSlett
  8. Hallo; skjønner du ikke noe du lille naive kvinne. Disse barna er sendt hit av sin familie for å få rotfeste i vårt veldferdssamfund så de kan suge ut litt velferd for å sende hjem til der de kom fra. Om noen år har de funnet igjen sin mor og far, og da er det vel snakk om familegjennforrening, så da har vi fort en +10 svartinga til her

    SvarSlett
  9. Hvorfor i all verden få de hit til vesten???
    De kjenner ikke språk de hhar ingen felles kultur, Kan man ikke heller la de bo i et land hvor Norge allerede sender bistand??. Der har de det bedre enn å komme hit hvor de ikke kjenner noe

    SvarSlett
  10. Jeg er enig med deg, det er en skam at ingen kommuner melder seg for å tilby asyl for disse barna.
    Og dere over her; dere har fått med dere at det foregår en KRIG i Afghanistan nå?
    En krig vi til og med er med på?

    Å klappe begeistret i hendene når amerikanerne går til angrep i Afghanistan og Irak er greit, men å gi beskyttelse til menensker som flykter fra disse landene?
    Nei, det får noen andre ta seg av!
    (Og helst noen andre muslimske fattige land så vi slipper å forholde oss til mennesker som er annerledes enn oss selv)
    Så kan vi forsvare dette standpunktet ved å fremstille det som om muslimene ønsker å ta verdensherredømme og ta fra oss demokratiet.

    Vel, jeg kjøper ikke den.

    Man kan ikke la vær å hjelpe mennesker på flukt fordi asyl- og innvandringspolitikken er feilslått.
    Da får man rydde opp i det som må ryddes opp i, her er det snakk om barn/tenåringer som allerede ER her - disse må vi ha anstendighet nok til å hjelpe.

    Og når det gjelder den "overlegne" norske (amerikanske?) kulturen; det ikke sikkert at spanjoler på solkysten eller prostituerte i Thailand er så begeistret for den norske kulturberikelsen i deres land heller..?

    Dessuten regner jeg med det er en del nordmenn som kunne tenke seg å søke tilflukt i andre land dersom det skulle bryte ut krig her i Norge igjen, da får vi krysse fingrene for at noen gidder å ta oss i mot og gi oss beskyttelse.

    SvarSlett
  11. Først: Dette innelgget handler IKKE om nye asylsøkere til Norge. Dette handler om å ta var på de 2000 barna som allerede er kommet til Norge i år, og nettopp som noen av dere sier, å integrere de.

    Bare FIRE prosent av asylsøkerbarna som kom i Norge i tidsrommet 1996-2005 fikk i ettertid foreldre til Norge, og de aller fleste som kom var da mødre. Etter 2000 er også tallene gått ned. Det er riktig at det er størst andel barn i 16-17 årsalderen som kommer til Norge (noe som er ganske naturlig siden det ikke er det letteste å gjøre å reise til Norge på egen hånd), men det er svært sjelden at de over 16 får foreldrene til Norge. De fleste familigjenforeninger gjelder nemlig barn under 12 år. Praksisen i Norge i dag er dessuten at familiegjenforening i Norge ikke gis hvis den kan skje i hjemlandet.

    Se: http://www.ssb.no/ssp/utg/200802/05/

    SvarSlett
  12. Little Man: Lykkegjegere eller ikke, de er BARN. Det er en grunn til at man ikke er myndig før man er 18, og at man i barnevernet kan få ordninger til man er 21. Tror du virkelig alle disse barna reiser fra familiene sine, det kjente språket, venner og kjent kultur bare fordi de får så lyst? Tror ikke man hadde vært så raske til å si dette om norske barn, hvis de rømte fra sult, barnearbeid, krig, usikkerhet og andre fæle ting.

    At kommunene ikke svarer tror jeg ikke handler om at de er uenige i innvandringspolitikken, men heller hvor høyt dette står på prioriteringslisten deres.

    SvarSlett
  13. Siste anonym: Takk for støtten! Du har virkelig skjønt det.

    SvarSlett
  14. Selvsagt! De har stramme budsjetter, og gjør bare det de er pålagt. Staten må ordne opp i dette. Hvis de rødgrønne vil, er det bare å vedta tvangsutplassering i kommunene. De har flertall på Stortinget. Plasser "skylden" der den hører hjemme!

    SvarSlett
  15. Det er jo det jeg sier: Det er prioritering av kommunene. De vil ikke prioriter på sitt budsjett å hjelpe barn. At regjeringen har en del av ansvaret, er helt sant. De burde virkelig gjøre noe de også.

    SvarSlett
  16. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  17. Dette innlegget handler ikke om religion, det handler om politikk.

    SvarSlett
  18. Mye av dagens politikk er bygd på religion!

    Gud er god!

    Jer 46,10

    10 Dette er en gjengjeldelsens dag
    for Herren Gud, Allhærs Gud,
    da han tar hevn over motstanderne.
    Sverdet får ete seg mett
    og drikke seg utørst på blod.
    For Herren Gud, Allhærs Gud,
    holder offerslakting
    i landet nord ved Eufrat.

    SvarSlett